Cum să te distrezi la un festival de muzică cu un buget redus

Vara este sezonul distracției, al petrecerilor și al festivalurilor care promit să fie printre cele mai frumoase experiențe din viața fiecăruia dintre noi. Dar când bugetul este limitat, cum facem să ne bucurăm în continuare de micile plăceri care, în aparență, pot fi foarte costisitoare? Citește în continuare acest articol și află cum te poți distra la festivalul tău favorit de muzică fără ca banii să reprezinte un impediment.

Planificare strategică

Când vine vorba de gestionarea eficientă a bugetului, indiferent de scopul urmărit, planificarea este cuvântul pe care trebuie să îl ai mereu în minte. Începe cu câteva luni înainte de evenimentul mult dorit să așterni pe hârtie toate detaliile experienței, de la cumpărarea biletului și până la cele mai mici cheltuieli. Fă un calcul general al tuturor costurilor implicate, urmărește promoțiile acolo unde este posibil și vezi care sunt punctele la care poți renunța sau unde poți face alegeri mult mai rentabile.


ALEGEREA FESTIVALULUI POTRIVIT

Principalul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere în momentul în care planifici câteva zile de festival este, fără doar și poate, festivalul în sine. Dacă ești fan al unui concept anume sau vrei neapărat să ajungi la un festival specific, cu siguranță, nu mai este loc de negocieri. Însă, dacă vrei doar să trăiești experiența de festival, există câteva aspecte pe care le poți lua în considerare pentru a face economii la bugetul general.


Festivaluri din România

În fiecare an se organizează festivaluri consacrate în România, cu muzică bună și artiști de renume, care vor marca întreaga experiență. Dacă îți place atmosfera care se creează la aceste festivaluri de muzică, orientează-te către cele mai apropiate de locul în care locuiești și astfel vei face economii în ceea ce privește cazarea, transportul și chiar mâncarea. SAGA 2023 în București, Untold 2023 în Cluj, Neversea 2023 la malul mării, sunt doar câteva dintre opțiunile de festival din România în 2023 dintre care să alegi în așa fel încât să reduci pe cât posibil costul total al experienței.


Festivaluri din Europa și alte țări

Pe plan internațional festivalurile sunt mult mai mari și ai mai multe opțiuni dintre care să alegi. Însă, ține cont în continuare de distanță și de costurile aplicate în țările respective, dacă îți dorești să participi la unul dintre acestea cu un buget redus. Sonar din Spania, Sziget din Ungaria, Electric Elephant din Croația sau Bestival din UK, sunt doar câteva dintre opțiunile la care poți participa, unde accesul este sub 200 EURO.


CUMPĂRAREA BILETELOR ÎN AVANS (EARLY BIRD)

O modalitate foarte bună prin care te poți bucura de prețuri accesibile la biletele de festival este să te decizi să le achiziționezi măcar cu câteva luni înainte. De regulă, organizatorii propun oferte speciale pentru primii cumpărători de care este păcat să nu profiți, mai ales dacă vrei să faci economie la buget. Pe același principiu te poți baza și în ceea ce privește cumpărarea biletelor de avion.


Economisire pe cazare și transport

După ce ai bifat tot ce ține de alegerea festivalului și achiziția biletelor, urmează să decizi unde te cazezi pe parcursul zilelor de festival, cum ajungi acolo, dar și cum te deplasezi între cazare și locație.


CAMPAREA ÎN LOC DE HOTELURI

Cazările în marile orașe, mai ales pe perioada festivalurilor, tind să atingă costuri uriașe care nu reflectă întotdeauna calitatea serviciilor oferite. Pentru a evita aceste probleme și pentru că vremea este foarte prietenoasă de obicei în perioada de desfășurare a festivalurilor, alege să te bucuri de experiența unui camping de festival și pleci cu cortul alături de grupul tău de prieteni. În acest mod, scutești foarte mulți bani pe care îi poți folosi pentru a te bucura de experiențe inedite.


UTILIZAREA TRANSPORTULUI ÎN COMUN SAU A CARPOOLING-ULUI

Cursele de avion interne sunt foarte scumpe și recomandarea este să alegi să te deplasezi cu autobuzul sau cu trenul între orașe, pentru a evita costuri inutile. Folosește-te de tramvaie și autobuze și pentru a ajunge de la locul de cazare la festival și vei observa că în cele două sau trei zile de festival vei face economii semnificative. Dacă îți dorești însă mai mult control asupra curselor, alege să împarți o mașină cu mai mulți prieteni, în sistem de carpooling de festival, fie că este vorba de una personală sau de curse ride-sharing.


VOLUNTARIAT LA FESTIVALURI

Mulți tineri reușesc să se bucure pe gratis de experiența festivalului alegând să lucreze ca voluntari. Este o opțiune pe care o poți lua în considerare dacă îți dorești să iei parte la cât mai multe astfel de contexte fără să plătești nimic. Pe site-ul organizatorilor poți verifica dacă există opțiunea de voluntar Untold 2023, Electric Castle 2023, sau Neversea 2023 și să alegi la care să mergi în funcție de rezultatele pe care le găsești.


Alimentație și băutură în funcție de buget

Festivalul este locul în care poți cădea foarte ușor în capcana băuturii și a mâncării la suprapreț. Știm că totul arată foarte atractiv și de multe ori este dificil să reziști tentației, însă trebuie să fii conștient de faptul că de multe ori plătești în plus pentru simplul fapt că alegi să cumperi din perimetrul în care se desfășoară festivalul. Este în regulă să testezi o dată sau de două ori opțiunile disponibile, însă pentru majoritatea meselor și a băuturilor, orientează-te către opțiuni mai inteligente.


MÂNCARE LA PACHET

Pregătește-ți câteva sendvișuri ori cumpără de la supermarket mâncarea pe care o vei mânca pe parcursul întregii seri. În acest mod vei ține foamea la distanță și nimic din ce este prezent prin zonă nu va mai părea la fel de atractiv ca în momentul în care nu mănânci nimic toată ziua.


EVITAREA BĂUTURILOR SCUMPE

Sucuri, shake-uri, cocktailuri și alte combinații creative te vor aștepta la fața locului, dar ai grijă că de multe ori pot fi de 10 ori mai scumpe decât dacă ai alege să le repari singur și, în plus, de multe ori calitatea lasă de dorit. Apa trebuie să fie principala ta opțiune, pentru a te menține hidratat și, în rest, mergi la sigur către băuturi pe care le cunoști și la care adaosul aplicat nu este la fel de mare.


Alte accesorii de care ai nevoie la un festival de muzică

Experiența unui festival înseamnă mai mult decât achiziționarea biletelor, cazare și mâncare. Creează-ți ținutele din timp, ai grijă să îți pregătești de acasă toate accesoriile de festival de care ai nevoie pentru a nu fi necesar să cumperi ceva pe ultima sută de metri din bugetul de distracție. Ia cu tine șepci, cremă de protecție solară, căști, lanternă pentru festival, poate o pătură, o borsetă și orice altceva consideri că mai ai nevoie pentru confort ridicat.


Achiziționarea de suveniruri

Suvenirurile pot reprezenta un element important pe care să îl iei în calcul în momentul în care îți faci bugetul pentru festival, mai ales dacă acesta are loc în străinătate. Fă în prealabil o listă cu persoanele cărora vrei să le aduci o amintire din experiența ta și cumpără obiecte mici, simbolice, care să le aducă un zâmbet pe față, fără să îți afecteze bugetul.


Opțiuni de finanțare pentru a merge la festival

Soluția cea mai eficientă la care să apelezi în momentul în care decizi că vrei să participi la un festival este să începi să faci economii în acest sens cu câteva luni înainte. Cu toate acestea, gestionarea foarte restrictivă a bugetului poate eclipsa puțin bucuria experienței și de aceea este important să menții un echilibru. Chiar dacă ai strâns doar o parte de banii de care ai nevoie pentru a acoperi toate cheltuielile de festival, Smile Credit îți oferă posibilitatea să participi prin intermediul soluțiilor rapide de finanțare doar cu buletinul.


CUM UN ÎMPRUMUT RAPID TE POATE AJUTA SĂ TE DISTREZI LA FESTIVAL

Este bine să ai mereu o soluție financiară de rezervă pe care să te bazezi pentru a fi sigur că te valorifici din plin experiența festivalului, fără să lași banii să reprezinte o problemă. Opțiunea de credit rapid cu buletinul de la Smile Credit îți oferă acces la sume de până la 3.000 de lei, pe care să le poți folosi așa cum îți dorești. Rambursarea se face timp de 24 de luni, cu rate egale, ușor de acoperit, astfel încât să poți participa la festivalul mult dorit chiar dacă acesta îți depășește bugetul sau dacă te decizi pe ultima sută de metri să mergi.


Concluzie

În concluzie, participarea la festivaluri de muzică poate fi mai puțin costisitoare decât ți-ai imaginat. Dacă ții cont de sfaturile menționate, te poți bucura din plin de întreaga experiență, fără să faci sacrificii mari înainte sau în timpul festivalului. Totuși, pentru ca banii să fie ultima ta grijă, acceseaza un credit doar cu buletinul de la Smile Credit și obține oricând ai nevoie o sumă suplimentară de bani pe care să o utilizezi pentru a-ți acoperi necesități urgente sau dorințe specifice. Fără birocrație, online, în doar cinci minute, poți aplica pentru un credit rapid, care îți va fi virat în câteva ore în cont, dacă ai peste 18 ani și deții o sursă stabilă de venit. Cu o rambursare facilă și fără limite de utilizare, această soluție financiară se dovedește a fi ideală pentru cei care vor să guste din plin experiența unui festival de muzică, oriunde s-ar desfășura acesta.