+40 (369) 437 234     suport@smilecredit.ro

Termeni si conditii de utilizare a serviciilor Smile Credit IFN SA

Politica de confidențialitate

Vă respectăm confidențialitatea și ne angajăm să vă protejăm datele personale. Politica de confidențialitate vă informeaza cu privire la modul în care vă gestionăm datele personale, drepturile dvs. de confidențialitate și modul în care vă protejează legea. Citiți cu atenție această politica de confidențialitate înainte de a utiliza Serviciile noastre.

Servicii înseamnă orice produse, servicii, conținut, caracteristici, tehnologii sau funcții și toate paginile de internet, aplicațiile și serviciile corespunzătoare pe care vi le oferim.

Site Web înseamnă paginile de internet, aplicațiile mobile, paginile de internet mobile sau alte proprietăți online prin care ne oferim Serviciile.

Smile Credit IFN S.A. cu sediul în Sibiu, str. Justiției, nr. 22, ap. 4, jud. Sibiu, înregistrată la Reg Com sub nr. J32/68/2016, CIF 35441530 organizată ca o institutie financiara nebancară, înregistrată în Registrul General al B.N.R. sub nr. RG-PJR-41-010308/2016. Toate informațiile conținute în acest site sunt proprietatea Smile Credit IFN S.A care poate modifica în orice moment conținutul acestuia fără nicio informare în prealabil.

Dacă aveți întrebări cu privire la această politică de confidențialitate, vă rugăm să contactați responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal la adresa de e-mail suport@smilecredit.ro.

Persoanele care doresc contractarea unui credit Smile Credit trebuie să completeze formularul de pe site sau să se adreseze consultanților Smile Credit.

Smile Credit nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele informații greșite, eronate sau alterate și nu este responsabil pentru daunele directe sau indirecte suportate ca urmare a folosirii datelor din acest site.

Smile Credit nu lucrează prin intermediari/ agenți, astfel că pentru orice întrebare, vă rugăm să ne contactați la telefon 0369/437.233 sau la e-mail info@smilecredit.ro.

Serverul nostru de site web înregistrează automat adresa IP pe care o utilizați pentru a accesa site-ul nostru web, precum și alte informații despre vizita dvs., cum ar fi paginile accesate, informațiile solicitate, data și ora solicitării, sursa accesului la site-ul nostru (de exemplu, site-ul web sau URL-ul (linkul) care v-a referit la site-ul nostru), și versiunea browser-ului și sistemului de operare.

În conformitate cu Regulamentul general al Uniunii Europene privind protecția datelor (Regulamentul UE 2016/679,“GDPR”) aplicabil din data de 25 mai 2018, SMILE CREDIT IFN SA, vă informeaza:

SMILE CREDIT prelucreaza datele urmatoarelor categorii de persoane fizice: clienti/potentiali clienti/fosti clienti, beneficiari / potentiali beneficiari ai contractului de creditare, persoane desemnate de client in relatia cu SMILE CREDIT. Smile Credit prelucreaza exclusiv datele care ii sunt necesare scopurilor prelucrarii.

Scopurile prelucrarii: SMILE CREDIT prelucreaza datele cu caracter personal declarate in vederea prestarii serviciilor de creditare in urmatoarele scopuri, de a face demersuri in vederea desfasurarii etapelor aferente contractului de creditare: cunoasterea clientului, analiza bonitatii clientului, evaluarea riscului, ofertare, semnarea contractului de creditare, tragerea creditului, administrarea creditului, incasari asociate contractelor de credit, activitate de colectare/cesiune/executare, crearea contului de utilizator, a activitatilor de marketing, precum si in scopul indeplinirii unor obligatii legale privind auditul, cunoasterea clientelei, scopul prevenirii si identificarii potentialelor fraude

Datele speciale

Prelucram date speciale privind sanatatea dvs. doar in scopul indentificarii unor alternative de plata a creditului.

Temeiul juridic pentru prelucrare: Temeiul prelucrarii este constituit din: (1) consimtamant privind datele necesare activitatii de marketing, identificarea unor alternative de plata a creditului si pentru crearea contului utilizator, (2) realizarea contractului de creditare, cunoasterea clientului, analiza bonitatii clientului, evaluarea riscului, ofertare, semnarea contractului de creditare, tragerea creditului, administrarea creditului, incasari asociate contractelor de credit, activitate de colectare/cesiune/executare, (3) precum si indeplinirea prevederilor legale aplicabile (legislatia specifica in domeniul creditarii, legislatia privind spalarea banilor si combaterii actelor de terorism, legislatia sectoriala).

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată şi completată, Smile Credit IFN S.A., cu sediul în Sibiu, str. Justiției, nr. 22, ap. 4, jud. Sibiu, înregistrată la Reg Com sub nr. J32/68/2016, CIF 35441530, în calitate de operator de date cu caracter personal, are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavastră.

Îmi dau consimțământul expres ca Smile Credit IFN SA să prelucreze datele mele cu caracter personal, menționate mai jos, în următarele scopuri:

Categorii de destinatari

Datele cu caracter personal pot fi împărtăşite către autorități și organisme publice, agenților sau furnizorilor noștri de servicii, care operează pentru şi în numele Smile Credit IFN SA, în legătură cu activitatea Smile Credit IFN SA, sau care procesează informaţii suplimentare în scopul colectării acestora, și împuterniciți:

Pe ce perioadă stocăm datele:

Pentru a identifica perioada pentru care vor fi prelucrate datele, luam in calcul durata contractuala pana la expirarea obligatiilor contractuale, regulamentele BNR si termenele de arhivare prin legea arhivarii, ordinul ministrului de finante. In plus pentru garantiile prin consimtamant durata este atat timp cat acesta este in vigoare.

Daca nu sunteti de acord cu prelucrarea datelor conform celor indicate mai sus, vom fi in imposibilitatea de a va oferi serviciile noastre, nu vom putea să incheiem contractele de creditare pe care ni le solicitati sau nu vom putea executa contractul de creditare in care sunteti/veti fi parte. Pe parcursul colectarii datelor cu caracter personal, campurile obligatorii vor fi marcate distinct; necompletarea acestora nu face posibilă continuarea cererii online de creditare.

Toți agenţii şi furnizorii noștri de servicii se angajează în scris, să protejeze informaţiile personale ale utilizatorilor noştri şi să le utilizeze doar în scopurile autorizate de noi.

Smile Credit IFN SA are dreptul, în aceleaşi scopuri, de a transmite aceste date către terţe părţi, cum ar fi Biroul de Credit, contractorilor noștri pentru furnizarea unor servicii externalizate de către aceștia din urma, precum procesarea plăților online, sau entităților care centralizează informații privitoare la istoricul de credit ori au rol de supraveghere și control.

Dumneavoastră aveți dreptul să refuzați de îndată sau să solicitați ulterior, fără nici o justificare, în mod gratuit, în scris, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, ca datele dvs. cu caracter personal să nu fie prelucrate de către Smile Credit IFN S.A. după încetarea raporturilor contractuale cu aceasta, în scop de reclamă, marketing și publicitate și/sau desfășurării activității financiar-bancare sau să nu fie dezvăluite unor terţi într-un asemenea scop.

Dumneavoastră, în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 și a Regulamentului UE 2016/679 privind drepturile persoanei ale căror date personale sunt prelucrate, aveți urmatoarele drepturi:

Persoanele fizice au dreptul de a depune, direct sau printr-un mandatar, o plangere la o autoritate de supraveghere.Daca unele din datele dumneavoastră sunt incorecte sau neactualizate, va rugam sa ne informati in cel mai scurt timp posibil.

Pentru orice solicitări pe care le puteți avea cu privire la exercitarea drepturilor menționate mai sus sau la retragerea consimțământului, precum si pentru a ne adresa orice alte intrebari privitoare la cele comunicate prin prezenta, puteți să contactați SMILECREDIT la adresa de e-mail: suport@smilecredit.ro, in atentia Responsabilului cu Protectia Datelor si/sau la adresa poștală menționată mai mai sus.

Dacă unele din datele despre Dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil. Conform Legii 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, Smile Credit IFN S.A. are obligația de a păstra datele dvs. de identificare timp de 5 ani. Accesarea site-ului nostru (www.smile-credit.ro) în continuare și completarea formularului de aplicare echivalează cu acceptul dumneavoastră asupra procesării datelor cu caracter personal în scopurile mai sus prezentate.

Acord privind debitarea cardului bancar Imprumutatul/Solicitantul este de acord cu modalitatea de rambursare prin debitarea de catre SMILECREDIT a cardului sau bancar. Imprumutatul/Solicitantul este de acord ca inainte de incheierea contractului, prin intermediul cererii de credit, sa furnizeze datele cardului sau catre procesatorul de plati partener al SMILECREDIT, si ca informatiile cu privire la cardul sau sa fie verificate si validate de catre SMILECREDIT, autorizandu-l pe acesta sa efectueze o tranzactie simbolica, in valoare de 1 leu, ce urmeaza a se returna, fara a presupune costuri pentru Imprumutat. Imprumutatul/Solicitantul autorizeaza expres si irevocabil SMILECREDIT sa debiteze cardul sau cu sumele datorate de catre acesta la scadenta (valoarea totala platibila), precum si cu sumele reprezentand dobanzi penalizatoare si costurile percepute de terti datorate potrivit dispozitiilor contractuale, dupa caz.

Îmi dau consimțământul expres ca Smile Credit IFN SA să inregistreze/proceseze cererile de credit initiate dupa ora 17:00, cu prima zi lucratoare imediat urmatoare.

Cookies

În mod automat site-ul www.smile-credit.ro stochează informații de tip cookie. Un “cookie” înregistrează informaţii relative la navigarea utilizatorilor pe site (pagini vizitate, data şi ora de vizitare). Aceste informații sunt colectate doar în scopul îmbunătățirii serviciilor pe care Smile Credit IFN SA le ofera clienților săi. Fiecare browser acceptă implicit “cookies”.

Ce sunt cookie-urile și cum funcționează?

În general, cookie-urile reprezintă o cantitate mică de date ce este transmisă între un expeditor și un destinatar. Un cookie este creat și interpretat de către expeditor, în timp ce destinatarul doar îl păstrează și îl trimite înapoi dacă expeditorul o cere.

Atunci când navigați pe site, expeditorul este serverul care găzduiește un site web și destinatarul este navigatorul de internet al utilizatorului care vizitează acel sit. Scopul lor este de a identifica utilizatorul, de a verifica activitatea lui din trecut pe acel site și de a oferi conținut specific bazându-se pe aceste date.

Când un utilizator vizitează site-ul Smile Credit pentru prima dată, serverul stochează un anumit cookie în navigatorul de internet al acestuia. La toate vizitele succesive acestei prime vizite, serverul își va cere cookie-ul pentru a-l citi și a încărca o anumită configurație a site-ului web care să fie cea mai potrivită pentru acel utilizator. Puteți vedea cookie-urile ca pe o etichetă pe care serverele le aplică fiecărui utilizator, citindu-le apoi pentru a identifica utilizatorii.

Cookier-urile pe care le utilizăm sunt:

Copyright

Smile Credit IFN S.A. deține drepturile legale privind grafica, forma, modalitatea de prezentare, precum și întreg conținutul site-ului http://smile-credit.ro precum și a oricăror materiale de prezentare tipărite sau transmise electronic. Acestea sunt protejate de legislația drepturilor de autor în vigoare. Este interzisă în mod expres copierea, modificarea, afișarea, transmiterea, publicarea, în orice formă a conținutului și graficii Site-ului, crearea unor materiale derivate folosind conținutul și forma site-ului Smile Credit IFN S.A., sub sancțiunile prevăzute de lege.

Utilizatorii trebuie să aibă 18 ani împliniţi pentru a utiliza acest site web. Copiii nu au voie să folosească acest site web.

Parole

Nu comunicaţi nimănui parola dumneavoastră

Clauze finale

Solicitantul /Împrumutatul înţelege ca orice înțelegere / convenţie încheiată între acesta şi Smile Credit este supusă rezilierii de plin drept de către Smile Credit, fără a fi necesară nicio procedură judiciară sau extra judiciară şi fără aportul instanţelor de judecată, în cazul în care Solicitantul / Împrumutatul a uzat de fals în declaraţii sau / şi în informaţiile puse la dispoziţia Smile Credit IFN SA, declaraţii / informaţii false sau incomplete pe baza cărora Smile Credit IFN SA a acceptat întelegerea / convenţia respectivă dar pe care Smile Credit IFN SA nu ar fi încheiat-o sau ar fi încheiat-o în alte condiţii daca ar fi cunoscut realitatea.

În cazul nerespectării termenilor şi conditiilor prezentate pe site de catre utilizatori sau orice comportament care aduce prejudicii Smile Credit IFN SA pot conduce la suspendarea accesului respectivilor utilizatori la serviciile oferite de acest site. Smile credit IFN SA va putea opera modificări ale continutului și/sau structura site-ului www.smile-credit.ro în orice moment și fără nicio informare prealabilă.