Credit ipotecar cu dobândă zero

Credit pentru cumpărarea unei locuințe, cu rambursare în 20 de ani, cu dobândă zero, faro niciun cost de finanțare. Aceasta este oferta Băncii Nordea din Danemarca, însă în această țară există o situație specială. Banca centrală menține de opt ani dobânda-cheie negativă, pentru a păstra valoarea coroanei, monedă legată de euro. Și din 2012, consumatorii danezi au beneficiat de costuri de finanțare extrem de reduse, până la nivelul în care s-a ajuns la dobândă comercială zero, scrie Bloomberg. Iar pasul făcut de Nordea pare să fi generat un curent. Totalkredit a anunțat că va oferi un produs similar. Danske Bank, cel mai mare creditor al țării, a semnalat că ar face același pas.

În urmă cu câţiva ani, băncile din Danemarca au fost primele care au emis obligaţiuni pe 20 de ani cu un cupon de 0%, în condiţiile în care investitorii căutau plasamentele de refugiu, siguranța, și nu câștigurile.

Însă ce se câștigă pe de o parte, se poate pierde pe alta. Costul redus al finanțării poate crește eligibilitatea și atunci apare o cerere mai mare de locuințe, care generează apoi creșteri de prețuri posibil până la nivel de bulă speculativă. Iar în astfel de condiții, clientul ajunge să plătească mai mult pentru activul în sine.

Monitorizat de B.N.R, inscris in Registrul General cu nr. RG-PJR-33-110312/04.07.2016 si in Registrul Special sub nr. RS-PJR-33-110111/18.05.2018 © 2021 SmileCredit . Toate drepturile rezervate.